Ընտրեք ցուցադրվող լեզուն

TՆա ուրբաթ օրը նախազգուշացրել է շաքարավազագործների մասնավոր կազմակերպության ղեկավարը, որ հաջորդ տարի շաքարի արտադրության նվազում է սպասվում, քանի որ ամառվա չոր եղանակը պայմանավորված է կանխատեսվող անկման համար:

Զարգացումը դրդել է Barbados Sugar Industry Limited-ի (BSIL) նախագահ Մարկ Սիլին առաջարկել հրատապ փոփոխություններ բերքի ժամանակի և ֆերմերային տնտեսությունների արդյունավետության մեջ՝ ազդեցությունը մեղմելու համար:

Սիլին ասացԲարբադոսն ԱՅՍՕՐ «Բոլորն էլ շատ են աշխատում 2026-ին լավ բերք բերելու համար: Ակնհայտ է, որ մենք վատ եղանակ ենք ունեցել հունիս, հուլիս, օգոստոս, սեպտեմբեր սովորաբար խոնավ ամիսներին»:

«Մենք հիմա սկսեցինք մի քիչ անձրև գալ, ինչը կօգնի տնկման սեզոնին, բայց ես ակնկալում եմ, որ մենք հավանաբար կտեսնենք որոշակի կրճատված ծավալներ, պարզապես այդ չորս շատ չոր և շոգ ամիսների պատճառով: Ակնհայտ է, որ դա կազդի եղեգի վրա. Դա նման է խոտի: Եթե անձրև չգա, պետք չէ այդքան խոտը կտրել: հաստատ»։

«Ռատունի եղեգների կրճատում կլինի, քանի որ չեմ կարծում, որ մենք կարող ենք նոյեմբեր և դեկտեմբեր ամիսներին հասնել: Վստահ եմ, որ կհիշեք, հունիս, հուլիս, օգոստոս, սեպտեմբեր ամիսներին շատ չոր էր: Դա [ռատունի եղեգների նվազումը] կհանգեցնի շաքարի արտադրության կրճատմանը, քանի որ, եթե ձեր եղեգի ցողունն ավելի փոքր լինի, շաքարավազի ցողունը կկրճատվի և կկրճատվի պահածոյի մեջ: մելաս»:

Այս տարի նրա մասնավոր ֆերմերները 65 830 տոննա եղեգ են մատակարարել Սենթ Թոմաս նահանգի Բլոուերս քաղաքի Պորտվեյլ շաքարի գործարանին:

Բայց BSIL-ի ղեկավարն ասաց, որ ընդհանուր ընդհանուր ծավալը կազմում է 96 355 տոննա՝ միաժամանակ հավելելով, որ ինքը ի վիճակի չէ կանխատեսել հաջորդ տարվա արտադրությունը:

Սիլին, ով հետևողականորեն պաշտպանում էր բերքի վաղ սկիզբը (փետրվարի 15-ին), կրկին ընդգծեց դրա կարևորությունը՝ ընդգծելով, որ գործարանը պետք է հնարավորություն ունենա հաստատվելու:

հունիսին նա պատմեցԲարբադոսն ԱՅՍՕՐ «Մենք բոլորս գիտենք, որ դա գործարանի մեղքով չէ: Գործարանը պետք է որոշ ժամանակ ունենա կարգավորվելու համար, և եթե դուք սկսեք փետրվարի վերջից, ապա երկու շաբաթ է պահանջվում կարգավորելու համար… և չնայած մենք ունեինք 66 օր առաքում, որը մոտավորապես 11 շաբաթ է, ինչը ողջամիտ է»:

«Կարծում եմ, դա այն էր, ինչ կանխատեսում էր գործարանը, խնդիրն այն է, երբ սկսում ես հասնել մինչև վերջ: Դուք գիտեք, որ մենք մայիսին անձրև ունեցանք, այնուհետև մի փոքր անցավ հունիսին: Մայիսի վերջին մենք մի քիչ անձրև ունեցանք, և դա խնդիրներ է առաջացնում, քանի որ երբեմն պետք է կանգ առնել անձրևի համար, և հետո կա դաշտերում խտացման ամբողջ խնդիրը»:

Նա նաև դժգոհել էր, որ թաց դաշտի և հողի խտացման համադրությունը ազդում է ապագա բերքի վրա։

Սիլին շարունակեց. «Մենք միշտ ցանկանում ենք սկսել փետրվարի 15-ին: Դա մի քիչ ժամանակ կտա գործարանին, որպեսզի արդուկի ոլորումները: Մենք պետք է ավելի արդյունավետ լինենք ձեռնափայտն ավելի արագ ներս բերելու համար, և դա նշանակում է, որ ավելի շուտ կտրենք, և համոզվենք, որ մեր բոլոր աղբամանները բոլորն արտոնագրված են, որովհետև մենք ունենք դրանք հիմա…ավելի վաղ»:

Նա խոստովանեց, որ գործարանի համար ծախսվում է ավելի շատ շաբաթներ, քան ցանկանում է, և որ ֆերմերները պետք է աջակցեն այս հարցում:

Co-op Energy-ն 2023 թվականի դեկտեմբերի 19-ին ստանձնեց շաքարի արդյունաբերության ոլորտները, որոնք նախկինում կառավարվում էին պետական սեփականություն հանդիսացող Barbados Agricultural Management Company-ի (BAMC) կողմից: Անցումը, ներառյալ Agricultural Business Company (ABC) Ltd-ի և Barbados Energy and Sugar Company (BESCO) Ltd-ի ստեղծումը, ավարտվեց մարտի 24-ին, 2024թ. 2024 թ.

Co-op Energy-ն ունի 55 տոկոս բաժնետոմս ինչպես ABC Ltd-ում, այնպես էլ BESCO Ltd-ում, որոնք վերահսկում են շաքարի արդյունաբերության գյուղատնտեսական հողերը և Portvale շաքարի գործարանը, համապատասխանաբար:

Co-op Energy-ի ստեղծման օրվանից BSIL-ը, որը ներառում է տերերի այն սեփականատերերը, ովքեր իշխում էին շաքարի արդյունաբերության մեջ 1600-ական թվականներից սկսած, բացառել է ցանկացած հնարավորություն, որ նա միանա կոոպերատիվին կամ ներդրումներ կատարի իր ֆիրմաներում:

emmanuel joseph@barbadostoday. bb

ԳրառումըՇաքարի արդյունահանումը «նվազում է» վատ տեղումների պատճառով - աճեցնողներհայտնվեց առաջինըԲարբադոսն այսօր.